9 от 9 за Тервел Пулев на професионалния ринг   Един от

...
9 от 9 за Тервел Пулев на професионалния ринг   Един от
Коментари Харесай

В тежък двубой Тервел Пулев преодоля най-тежкия си съперник

9 от 9 за Тервел Пулев на професионалния ринг 

 

 

Един от най-хубавите ни боксьори  Тервел Пулев  продължава изкачването си по стълбата в полутежка категория на международния бокс. Тази вечер в Берлин родният представител се изправи против най-сериозното си тестване досега - Валерий Брудов и съумя да завоюва с единомислещо съдийско решение, откакто се изиграха всички 8 рунда и нито един от двамата боксьори не съумя да нанесе нокаут.



 

Българинът доминираше съвсем през целия дуел, само че несъмнено не беше срещал противник от такава класа. Рунакът, който има два мача за международната купа в полутежка категория, се показа почтено и направи мача доста открит, само че в размяната на удари Тервел беше по-точният боксьор и съумя да изкове успеха си.

Това е най-хубавата победа на българина, която сигурно го слага на картата на бокса в полутежка категория. През април се чака Пулев да изиграе и юбилейния си 10-и мач в професионалния бокс.



РУНД №1

 

Двамата започнаха опознавателно борбата си, само че това продължи единствено към минута, като двамата започнаха да си нанасят удари. Пръв откри Брудов, само че до края на рунда Тервел вкара доста обри прави удари, с които явно разклати по-опитния си противник.

 

Рунд №2

 

Тервел продълби да бъде по-добрият боксьор на кръга в Берлин, само че Брудов сподели няколко трика, с които затрудни противника си, най-много с удари в региона на корема. Пулев обаче се защитаваше добре против опитите за десни прави на руснака.

 

Рунд №3

 

Пулев откри частта с няколко добриправи удара против своя противник който се опита да отвърне, само че беше добре блокиран от гарда на българина. Пулев беше притиснат в ъгъла, само че съумя да се измъкне и нанесе серия от удари в главата на Брудов, само че не съумя да го прати в нокдаун. В последните 10 секунди на рунда Тервел вкара добър прав удар в главата на противника, а руснакът отвърна с акция, която прати Пулев във важетата, само че нито един от ударите не беше чист.

 

Рунд №4

 

Бившият кандидат за международната купа стана още по-агресивен след загубата в предходните удари, а Пулев се придържаше към солидната си отбрана и потърси няколко клинча, с цел да избегне противника си, който все па съумя да му вкара няколко положителни крошета.

 

Рунд №5

 

Руснакът стартира да се изморява и това си пролича от напредването му в 5-ия рунд и рисковите офанзиви, които подхващаше. Двамата си размениха доста тежки удари, като при едната офанзива на Брудов Тервел за малко да изпадне в нокдаун. Последваха обаче няколко мощни и най-много точни удари в главата на руснака и Тервел краткотрайно си върна контрола.

 

Рунд №6

 

На няколко пъти Пулев беше пратен във въжетата от своя противник, само че с чудесни контраатаки българинът държеше Брудов на разстояние.

 

Рунд №7

 

Брудов още веднъж съумя да вкара Пулев в ъгъла и пласира добра серия, която принуди Тервел да търси клинч. Рундът приключи с добър прав десен на българина.

 

Рунд №8

 

Умората и при двамата боксьори си сподели думата, като темпото фрапантно спадна, а боксьорите се опитваха да съблюдават отдалеченост. В края на рунда Пулев още веднъж нападна добре, вкарвайки два прави удара - завършек на рунда и на мача. Тервел Пулев не съумя да завоюва с нокаут, само че записа най-хубавата си победа на професионалния кръг.

 

sportlive.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР